Search website:

18. May

Amesto Fortytwo - Sikkerhetsselskapet som gir deg svarene.

Med mål om å bli foretrukken partner på spesialiserte Microsoft sikkerhetstjenester i Norge, har sikkerhetsselskapet Amesto Fortytwo allerede rukket å tiltrekke seg 15 dyktige fageksperter på IT-sikkerhet og Microsofts skyløsninger.

Selskapet var tidligere kjent som Amesto Firstpoint, men er nå kledd om i ny drakt med nye medeiere, for å bedre representere hva vi skal være for kundene og hvem vi skal være ute i markedet.


- Du har spørsmålene - vi har svarene. Om vi ikke har det i verktøykassen vår fra før, så finner vi det. Det vi trenger er spørsmålet, use-casene og de konkrete utfordringene kunden står i. Vi skal hjelpe deg som kunde med å bli enda bedre bestillere gjennom å hjelpe kunden med å forstå spørsmålet, sier Lena Øian, daglig leder i selskapet.

De ansatte har stor påvirkning

Vi satser ikke bare på teknologiske løsninger i skyen, men på våre ansatte, våre leveranser og samarbeidet med våre kunder.

- Vi skal ha fokus på spesialiserte driftstjenester, spesielt innenfor sikkerhet, identitet, governance og compliance. Vi skal hjelpe kundene å ta ut effekt av å ligge på sky med enterprise løsninger som også passer for smb-markedet, sier Øian.

Mange av våre nye ansatte har latt seg tiltrekke av mulighetene til å kunne påvirke tjenestene og konseptene som skal tilbys til kundene i større grad; gjennom alt fra rådgivning, innføring av nye løsninger, og ikke minst forvaltning og overvåkning.

- Alle kundene vi jobber med har flyttet hele eller deler av miljøet sitt til skyen. Ofte ved «lift and shift» metodikk, uten at man kanskje har skrudd på tilstrekkelig med sikkerhetstjenester. Vi ser at flere kunder mangler kompetanse eller trygghet knyttet til riktig og god praksis. Det er blant annet her vi kommer inn med vår ekspertise i kombinasjon med våre allerede utviklede tjenester, sier sikkerhetsekspert Thomas Gundmundsen.

Selvbetjent sikkerhet

Intensjonen til Amesto Fortytwo er å lage komplette, spesialiserte tjenester som er lette å kjøpe, enkle å bruke, og totalt gjennomsiktig om hva de inneholder. Tjenestene skal kunne hentes fra Azure Market Place, med skreddersøm fra Amesto Fortytwo på toppen.

- Hensikten er at kombinasjonen av funksjoner fra markedsplassen med våre tjenester på toppen gjør at kundene skal kunne forsyne seg av god nok sikkerhet, sier Marius Solbakken Mellum og beskriver dette som levende produkter som hele tiden vil utvikles videre.

Kunden får dermed stor verdi av at de alltid har siste oppdaterte versjon av tjenesten.

- Vi selger fravær av sikkerhetsbekymringer. Kundene kan også abonnere på regelsett på toppen av sikkerhetsplattformene slik at de selv kan agere på truslene som avdekkes, eller at de kjøper responsen som en tjeneste fra oss via vårt Cloud Sikkerhetssenter, fortsetter Solbakken Mellum og sier at de ikke er kjent med noen andre i markedet som gjør dette på en slik måte.

- Vi har «open sourcet» produktene våre internt som gjør at alle de ansatte kan når som helst bidra til videreutvikling av produktene våre, sier Solbakken Mellum.

Alt leveres som kode, og er basert på at så mye som mulig skal automatiseres. Løsningene skal være trygge og skalerbare, og jo flere kunder Amesto Fortytwo har, desto sikrere blir det for alle.

- Avdekkes en trussel hos en kunde skaleres løsningen automatisk ut til alle andre, sier Øian.

Lena MS

«Alle» vil ha Microsoft Sentinel

Den store trenden i markedet er at alle kunder av en viss størrelse er nysgjerrige på løsninger som sikkerhetsløsningen Microsoft Sentinel. Dette er en skybasert SIEM-plattform, lagd i skyen for skyen, som bruker kunstig intelligens til å gi overblikk over alt knyttet til IT-sikkerheten på tvers av bedriften.

- Kundene vil ofte ha en slik løsning, men kvier seg fordi de hverken har tid eller kapasitet. I tillegg er kompetanse på plattformen vanskelig å få tak i. Det er her vi kommer inn med våre tjenester som skalerer, og som hjelper kundene raskt i gang. Sentinel krever ikke oppsett, den ligger allerede klar til bruk som en tjeneste, sier Gudmundsen.

Årsaken til at det nye selskapet legger så mange egg i Microsofts kurv er de tydelige på:

- Microsofts sikkerhetsportefølje er tett integrert mot øvrige løsninger som de fleste bedrifter bruker. Dermed er det lett å sette opp et sikkerhetsregime der vi kan hjelpe kundene få oversikt over hele sitt IT-miljø, enten det er i eget datasenter, eller i en ekstern sky, sier Gudmundsen.

Trenger flere som vil bygge

Amesto Fortytwo er sultne på vekst, og forretningsmodellen innebærer at suksessen vil være synonym med tilgangen på talenter.

- Vi trenger mange flinke folk som kan drive selskapet fremover. Vi bygger tjenester for Azures markedsplass fordi vi skal vokse ut i verden. Vi søker etter både nyutdannede talenter og erfarne eksperter som ønsker å jobbe på en ny og agil måte sammen med våre kunder og partnere. Vi bygger platform engineering teams som kontinuerlig jobber sammen med kunden istedenfor å prosjektbasere alt. Fellesnevneren er at de motiveres av å bygge og skape, sier Øian.

Anne Kathrine Stensund, leder for kompetanse og partnerkapasitet i Norge for i Microsoft kjenner seg igjen i beskrivelsen om et marked med stor etterspørsel etter flinke fagfolk.

- Vi jobber mye med å støtte våre partnere med tiltak som skal sikre at flere blir gode på våre sikkerhetsløsninger. Vi har blant annet egne opplegg for partnere på sikkerhetsutdanning, som Amesto Fortytwo skal sende sine folk på, sier Stensund.

Et godt konsept for de beste

Øian fremhever at de skal være minst 50 ansatte når vi forlater 2022, og presiserer at hun tror anslaget er pessimistisk.

- Vi har et godt konsept for de beste, der de får lov til å bli enda bedre på det de allerede er best på. Vi skal være gode i hele verdikjeden fra koding til forvaltning. Alle de vi rekrutterer må ikke være MVPere eller principaler, men vi hjelper de gjerne mot det målet om det er motivasjonen, sier hun.

Hilde Magnø, skyarkitekt i Microsoft er også begeistret for nyvinningen Amesto Fortytwo.

- Det er en kjempespennende satsning som resonnerer godt med de trendene vi ser i markedet. Vi erfarer et stort etterslep på sikkerhetskompetanse, og måten Amesto Fortytwo skal bygge lett tilgjengelig tjenester er en smart tilnærming som gjør at enda flere får tilgang på god sikkerhet, sier Magnø.

Andreas Thue Managing Direcor, Iteo